Camping de Berekuil al zeven jaar een bouwput

Als een bepaalde bekende krant – met twee-letterige naam – een artikel plaatst over onze camping, dan kunnen we er gif op innemen dat er onzin verkondigd wordt.

Camping De Berekuil voorlopig dicht voor toeristen...”, is waar en niet verrassend want dat geldt voor alle campings in Nederland. “...maar bouw van 80 chalets en restaurant gaat door”, vervolgt de krantenkop. En ook dat is waar... al zeven jaar lang!

Eind 2013 begon Oostveen - die inmiddels eigenaar van de camping is - met het aanleggen van funderingen voor huisjes op de camping. Er werd wat gedaan, het voornaamste is dat de camping tot een grote bouwput werd getransformeerd die er tot op heden nog is. Na een regenbui is het één grote modderbende op de camping omdat in plaats van bouwzand er overal zwarte grond is uitgereden.

Afgelopen winter is er wel weer gebouwd aan de funderingen en huisjes maar het gaat nog steeds ontzettend traag. En dat komt volgens Oostveen altijd door anderen.

In 2014 kon de bouw zogenaamd niet verder door een aantal chalets die in de weg stonden. De rechter gaf Oostveen daarin gelijk en ging er ook in mee dat er een spoedeisend belang zou zijn. Vervolgens heeft Oostveen geschikt met die mensen en is overeengekomen dat de chalets zouden worden verplaatst op de camping. Hij zou alle kosten en de uitvoering voor zijn zou rekening nemen. Tot op heden heeft hij dit verzuimd en staan de chalets nog altijd op dezelfde plek. Hoezo spoedeisend belang?

Eind 2017 was alles met de gemeente geregeld, de overdracht vond plaats in juni 2018. In diezelfde maand schrijft de krant, "Aanvankelijk beloofde projectontwikkelaar Oostveen dat de camping er deze zomer als nieuw zou bijliggen, maar dit blijkt niet het geval."

En nu zelfs in 2020 blijkt het nog steeds niet het geval!

Juridisch gesteggel met een paar vaste bewoners die niet willen wijken van de camping, hebben volgens Oostveen gezorgd voor de vertraging.

Daar oordeelde de voorzieningenrechter duidelijk heel anders over. Het kort geding in maart dit jaar tegen drie chaleteigenarten heeft Oostveen overtuigend verloren. Op alle punten is hij in het ongelijk gesteld. Het komt er in het kort op neer dat Oostveen getekende vaststellingsovereenkomsten niet is nagekomen, hij niet overlegt en communiceert met de betrokkenen, dat de chalets de voortgang van de bouwwerkzaamheden niet in de weg staan en dat er geen sprake is van tegenwerking door chaleteigenaren.

Inmiddels kennen wij de smoesjes van Oostveen maar al te goed. Al zijn projecten schijnen tergend lang te duren. Maar hij schijnt dan ook een lange adem te hebben... als je de krant geloven mag.