De Cock met c-o-c-k op de Berekuil?

Een nieuwe titel voor een spannend boek? Was hij op de Berekuil? Nou niet precies. De Cock is niet echt een rechercheur, hij is een verzonnen  rechercheur.... dat weet iedereen.

Maar met zo'n club verzonnen rechercheurs hebben we wel te maken op de Berekuil. Die club bestaat echt: hij opereert onder de naam MB-ALL. Hun hoofdkwartier is gevestigd te Maarssen, Straatweg 30b.

Ze stelt haar diensten beschikbaar aan gemeenten die inzicht willen hebben in de prive gedragingen van haar burgers. Ze controleren of je er bent, wat je aan het uitvoeren bent, welk merk sigaren je rookt, hoeveel personen er aanwezig zijn. Ook  auto's vinden ze interessant: die mogen mooi ook op het plaatje. Van wie ze zijn is even niet belangrijk: "daar hebben we zo onze contacten voor, mijnheer". Beleefd zijn ze wel. Niet altijd, overigens.

Intieme informatie over je slaapkamer: geweldig! Of je bed beslapen is, of je de volgende dag je bed wel opgemaakt hebt is eveneens boeiend. En...de ramen zijn beslagen! Daarbij zijn het warme dierenliefhebbers. Huisdieren en kattenluikjes hebben hun grote aandacht. Ik vermoed dat ze ook een beetje bijbeunen voor de dierenbescherming.

Daarnaast zijn het oprechte groenliefhebbers. Dat verwacht je niet zo van dat soort types. Alle kamerplanten worden op de foto gezet, vooral de grote exemplaren hebben hun  belangstelling maar ik betwijfel of ze door hebben dat het kunststof  is. (Ikea, pal bij de kassa,  niet duur)
Ikzelf heb er nu een gietertje bij gezet om hun recherchekwaliteiten op de proef te stellen. Dit zijn overigens de minst beschamende incidenten. We gaan u niet alles vertellen, we hebben zo onze trots.

We zijn nu bezig de verslagen van dit bedrijf op te vragen en te vergelijken. De adviezen aan hun opdrachtgever, de gemeente Utrecht, moeten interessant zijn. De gemeente verdenkt ons ervan dat we te lang in onze chalets verblijven. In een later stadium willen we die verslagen graag publiceren.

Stel je eens voor: je doet 's morgens de gordijnen open en ziet dit tweetal zich vergapen aan je keukenraam.

mb-all

Bron foto:
www.mball.nl

De achterste spion staat verbaliserende bewegingen te maken. Schrikken. Toch?

Ik hoor u vragen: "mag dat allemaal zomaar?"
Antwoord: 
"nee, dat mogen ze helemaal niet. Een poosje terug zijn ze veroordeeld voor dit soort praktijken. De rechter had graag ook de desbetreffende gemeente veroordeeld, maar ja, die was niet aangeklaagd."
Vraag:
"En wat is er gebeurd met al die foto's en verslagen?"
Antwoord:
"Die moesten door de gemeente teruggeven worden aan MB-All. Onder een fikse dwangsom."
Vraag:
"Waarom stappen jullie dan niet naar de rechter?"
Antwoord: 
"Die 'bewijzen' van aanwezigheid kunnen binnenkort zeer van pas komen.
Een nieuwe wet maakt het mogelijk om van de gemeente toestemming te krijgen voor normale bewoning, net zoals dat in alle landen ter wereld mogelijk is. Dan moet je wel kunnen bewijzen dat je er al langer bent. Dat is allemaal niet zo eenvoudig, maar met die MB-ALL rapporten schieten we dan lekker op . . . . "