Echtpaar wil camping kopen

Onlangs meldde zich bij de belangenvereniging een echtpaar dat geïnteresseerd is om Camping de Berekuil over te nemen. Momenteel hebben zij al een andere camping en zij zien onze camping als een echte uitdaging. Ze hebben alle ontwikkelingen rond de camping zeer goed gevolgd en zijn van mening dat er echt iets moois van te maken is. Na een eerste telefonisch gesprek waren wij ook zeer geïnteresseerd in deze partij en het voltallige bestuur heeft hen bezocht op hun camping.

 

Op woensdagavond 15 februari kwamen wij aan op Stadscamping Amersfoort en ontmoetten daar Martin en Petra. Zij blijken zeer goed op de hoogte van de actuele situatie op onze camping en hebben inmiddels zelf ook veel ervaring met hun stadscamping en de gemeentelijke problematiek er omheen. Ze hadden onze camping al stiekem een bezoekje gebracht en hebben wat rondgelopen. In hun ogen is de camping een pareltje, ja echt! Niet zoals het er nu bij ligt, maar ze vinden het een fantastische lokatie en vinden de chalets die er staan geweldig. Zij vinden dat er iets heel erg moois van te maken is met de huidige chalets zoals ze er nu staan als basis. Over het opknappen van het terrein en er weer een fatsoenlijke camping van maken, hebben ze veel ideeën. Hun enthousiasme is een prettige ervaring.

De reden dat Martin en Petra ons als eerste benaderd hebben, is om te kijken of wij als vereniging het zouden zien zitten en of er überhaubt mogelijkheden waren en of het verstandig zou zijn de camping over te nemen. Wij zijn er van overtuigd dat als Martin en Petra de camping zouden kunnen overnemen het voor alle mensen op de camping zeer gunstig zou zijn. Er zijn wel beren op de weg, met name vanwege de erfpachtvoorwaarden die het praktisch onmogelijk maken om de camping te verkopen in de staat waarin deze nu verkeert.

De volgende dag hebben Martin en Petra al contact gezocht met de gemeente en die hebben hen eigenlijk meteen doorverwezen naar dhr. Driessen. Inmiddels is het stel donderdag 23 februari op een afspraak geweest met dhr. Driessen op de camping in België. Dhr. Driessen heeft zeker wel interesse maar zegt dat er al een koper is waarmee hij voor 1 april mee naar de gemeente wil stappen. Deze koper zou geen projectontwikkelaar zijn maar iemand die de camping als camping wil runnen en de chaleteigenaren niet tot last zou zijn. We weten niet welke partij dat is maar wij trekken hieruit de conclusie dat dhr. Elenbaas buiten beeld is.

Het bestuur blijft de hoop koesteren dat Martin en Petra toch nog verder kunnen onderhandelen met dhr. Driessen en met de gemeente. Voorlopig blijven wij intensief contact onderhouden met Martin en Petra. We houden de leden op de hoogte van de ontwikkelingen.