Berekuil opgeknapt?

Eindelijk wordt er gewerkt op de Berekuil. Het inmiddels door RTV Utrecht beroemd gemaakte sanitaire blok is vrijwel gesloopt. Het zwembad verdwijnt en er komt geen ander voor terug. In onze ogen een gemiste kans en erg jammer! De oevers worden vrij gemaakt van bomen en struiken, zodat de wallekanten goed kunnen verzakken. Dat biedt dan wel weer het perspectief dat er moerasjes ontstaan met de daarbij behorende flora en fauna.

Natuurlijk is het mooi dat plekken die eerst vol onkruid, stenen en betonplaten lagen, nu dan eindelijk eens opgeruimd worden en dat de gemeente heeft opgedragen het puin te centraliseren. En met al die bergen kan snow resort Utrecht binnenkort ook geopend worden.

Op 1 april zouden de toeristen weer welkom zijn, maar nu op 28 mei zal niemand hier zijn tentje willen opslaan.
Het is voor de Belangenvereniging van de chaleteigenaren onduidelijk wat de plannen zijn van eigenaar Theo Driessen. Wel is duidelijke dat de standplaatshouders beschouwd worden als inkomstenbron, maar dat zij naast betalen ook nog rechten hebben, wordt door de eigenaar van het terrein genegeerd.

 

De auto’s en motoren dienen op een braakliggende terreintje te worden geparkeerd, als de enigszins geciviliseerde, maar beperkte parkeerruimte bij de receptie vol is. Deze centrale “parkeerplaats” zit vol kuilen, plassen en modderpoelen. Daarnaast wordt er aan bezoekers van chaleteigenaren entree geld gevraagd, als ware het terrein een attractie. En misschien is dat ook zo, want de camping heeft zelden zo’n troosteloze indruk gemaakt.

Laten we hopen dat het de Gemeente Utrecht lukt om van dit terrein weer een fraaie, gezellige en aantrekkelijke camping te laten maken.