Wie zijn wij

Belangenvereniging Camping de Berekuil vertegenwoordigt een groot deel van de standplaatshouders en -huurders op Camping de Berekuil in Utrecht.

Als belangenvereniging vertegenwoordigen wij niet de camping. Voor vragen die betrekkig hebben op boekingen, reserveringen en prijzen, kunt u dus niet bij ons terecht. Vragen van dien aard worden niet door ons beantwoord. U kunt zich daarvoor wenden tot de campingbeheerder. De camping heeft helaas zelf geen website, geen e-mailadres en zelfs geen telefoonnummer.

De camping is het gehele jaar geopend en reserveren is niet nodig. Bestudeer eerst onze website, dan kunt u zich bedenken.

Huidige situatie

Momenteel zitten de standplaatshouders tussen twee vuren in. Aan de ene kant wil de gemeente Utrecht vele chalets illegaal verklaren, aan de andere kant probeert de campingexploitant  â€”V.O.F. Driessen-Schoen— de camping leeg te krijgen zonder de standplaatshouders enige compensatie te bieden.

In oktober 2007 stuurde de exploitant een soort van huuropzegging aan alle standplaatshouders c.q. chaleteigenaren. Deze huuropzegging hebben we bestreden, bleek niet rechtsgeldig en is inmiddels ingetrokken.

Wat doen wij

Momenteel staan de volgende acties op de agenda:

  • Bestrijden van het bestemmingsplan Camping de Berekuil. De gemeente heeft een knullig bestemmingsplan gepresenteerd die door de Utrechtse gemeenteraad  â€”met uitsluiting van de SP fractie—  is goedgekeurd. In dit bestemmingsplan wil de gemeente veel chalets wegbestemmen en een niet nader gespecificeerde herindeling mogelijk maken. Het bestemmingsplan bevat geen enkele overgangsrechten voor standplaatshouders, creëert grote rechtsonzekerheid en neemt onze rechtsbescherming feitelijk weg. Het is in onze ogen een zeer asociaal bestemmingsplan die zich richt tegen burgers. Wij hebben beroep tegen het bestemmingsplan ingediend en deze is ontvankelijk verklaard. De procedure loopt nog.

  • Bestrijden dat de camping wordt gesloten door de eigenaar en wordt verkocht aan projectontwikkelaars die er een soort vakantiepark van willen maken met dure vakantiehuisjes.

  • Wij maken ons hard dat Camping de Berekuil weer een gezellige familiecamping wordt waar toeristen zich welkom voelen en een plezierige vakantie beleven.